La pequeña empresa familiar Argatia fue fundada en 2000 por Panagiotis Georgiadis, especialista en acciones colectivas del sector vitivinícola, y la Dra. Haroula Spinthiropoulou, agrónoma, especialista en viticultura y autora del libro “Variedades de vid de Grecia”.
La palabra Argatia hace referencia a una institución muy importante de la sociedad agrícola griega de Pontos que significa “Cooperación para la consecución de un fin común”.
Los conocimientos científicos, la experiencia y el amor por el vino se unieron para crear viñedos biológicos bien equilibrados de variedades de vid autóctonas (Xinomavro, Negoska, Assyrtiko, Athiri, Malagouzia), necesarios para la producción de vinos de alta calidad.
2000
Foundation year
13
Hectares of vineyard
14,000 al año
Bottles produced
Xinomavro, Negoska, Assyrtiko, Athiri, Malagouzia
cultivated grapes
Organic
viticulture
What we mean by organic viticulture
Organic fertilizers are used
as compost, manure and
other natural materials to enrich the soil and provide the nutrients necessary for the growth of vines.
Techniques are implemented to prevent soil erosion, such as planting vegetative covers between the rows of vines and applying minimal or no tillage practices.
During the winemaking process, chemical additives are avoided and the handling of the wine is minimized. The use of natural yeasts and the reduction of sulfites are encouraged.
Red wine
-
Quick ViewAdd to cart
-
Quick ViewAdd to cart
-
Quick ViewAdd to cart
-
Quick ViewAdd to cart